Het toernooi was geslaagd!!

Op vrijdag 25 oktober organiseerde sportvereniging H.G.V. voor de tweede keer het apenkooitoernooi. Dit maal nog wat groter dan vorig jaar. Naast het basisschooltoernooi voor groep 4-5, was er nu ook een nationaal toernooi, waar groepen uit heel Nederland aan mee konden doen. Dus ook volwassenen.
De dag werd afgetrapt met het jeugdtoernooi, waarin zeven fanatieke teams streden om de winst. De uitdagende, maar veilige opstelling in de sporthal van de OSG viel in de smaak bij de deelnemers. In elke ronde was er een tikkend team in het speelveld, dat vier minuten de tijd had om de lopers van twee andere teams te tikken. Het tikkende team verdiende een punt per getikte speler, maar verloor vijf punten als het zelf op de grond kwam. Rond het speelveld was voldoende ruimte voor publiek en kon er drinken en een versnapering gekocht worden, waardoor het ook langs de lijn al snel gezellig werd. Onder aanmoediging van het publiek bereikten de Brulapen, de Slingerapen en team Eimink 2 uiteindelijk de finale. In de finaleronde moesten deze teams nogmaals een ronde tikken om punten binnen te halen. Uiteindelijk namen de Brulapen van de Titus Brandsma de beker voor de eerste plaats mee naar huis. De tweede plek was voor de Slingerapen, eveneens van de Titusbrandsma en de derde plaats was voor team Eimink 2.
’s Avonds was het de beurt aan de wat oudere teams. De deelnemers, varierend tussen de 11 en 30 jaar oud, speelden op een moeilijker speelveld. Ook hier werd er fanatiek gelopen en getikt door de teams. Na een spannende strijd kwam team Maze jumpers als winnaar naar voren, gevolgd door de Aardappelzakken. De derde plek was er voor Aapje7 van ’t Schöppert. Nu al zin om (weer) mee te doen? Sportvereniging H.G.V. wil het toernooi ook volgend jaar weer organiseren in de herfstvakantie.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *