De regels van het toernooi.

Apenkooitoernooi.

Bij apenkooi probeer je over de toestellen weg te rennen van de tikkers, hierbij mag je niet de grond aan raken. Wordt je getikt of raak je toch de grond aan, dan ben je af. 

Per ronde is er één team dat tikkers is en zijn er twee teams die lopers zijn. Een ronde duurt zes minuten, daarna heb je vier minuten rust. 

Er zijn meerdere poules, per poule gaat het beste team door naar de kwart finales.

De regels:

  1. Een ronde duurt 4 minuten, hierna heb je minimaal 6 minuten pauze. Je speelt binnen het speelveld wat duidelijk aangegeven wordt door pylonnen of ander afzet materiaal.
  2. Elke ronde zorgt één team voor twee tikkers, deze tikkers mogen elkaar tussendoor afwisselen. Zo komt iedereen aan de buurt en raak je niet te vermoeid. Ieder team moet in zijn eigen poule één keer tikken en twee keer lopen
  3. Twee andere teams zorgen allebei voor zes lopers, deze proberen niet getikt te worden en mogen de grond niet aanraken. In de finale ronde zorgt slechts één team voor zes lopers.
  4. Ben je getikt? Dan ben je af, je meldt je bij de scheidsrechter en mag daarna weer meedoen. Het team van de tikkers krijgt een punt.
  5. Raak je de grond aan? Dan ben je af, je meldt je bij de scheidsrechter en mag daarna weer meedoen. Het team van de tikkers krijgt een punt.
  6. Raakt een van de tikkers de grond aan? Dan verliest het team van de tikkers vijf punten 
  7. Er wordt eerlijk gespeeld, je kan niet in discussie gaan met de scheidsrechter. Na vier minuten is de ronde afgelopen en zijn de punten definitief.
  8. Ben je getikt of heb je de grond aangeraakt, maar heb je je niet gemeld bij de scheidsrechter? Dan telt dit twee keer zo zwaar. Het tikkende team krijgt hiervoor dus twee punten. De scheidsrechters letten heel goed op en houden zelf strafpunten bij van deelnemers die zich niet melden.
    8a. Als je als tikker de grond raakt en je niet meld dan krijgt je team in plaats van 5 minpunten 6 minpunten.