Wat wordt er gespeeld?

Sportvereniging H.G.V. organiseert elk jaar een apenkooi toernooi of instuif  in een schoolvakantie. We willen het apenkooi meer in het leven brengen en in de vakantie extra sportgelegenheid geven. De deelnemers kunnen een medaille en eventueel een beker verdienen. Er is s’middags een school competitie en s’avonds een nationaal toernooi.

We spelen met de spelregels bedacht door de organisatie. Als team ben je de ene keer in het veld als tikker en de andere keer in het veld als loper. Met beide rollen kan je punten verdienen of verliezen. Na een aantal rondes volgt er een finaleronde en kan er een beker gewonnen worden!

De spelregels vind je op www.apenkooitoernooi.nl

Voor wie?

Het nationaal toernooi is bedoeld voor alle kinderen die klaar zijn met de basisschool. Dit betekent dat ook echt volwassenen mee mogen doen. Met het nationaal toernooi willen wij graag ook groepen bereiken die buiten Hengelo wonen. Hoe spannend is het als de hele regio mee doet!

Een team moet bestaan uit minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers én een coach. De coach moet tijdens het evenement aanwezig zijn om zijn/haar team te begeleiden en uiteraard te coachen. Tevens is deze persoon het aanspreekpunt voor het team.

Uiteindelijk is het idee om de winnende teams te laten spelen tegen andere delen in het land, bijvoorbeeld: SV Kerde uit Zeeland en Flikflak in Den Bosch die dit ook organiseren.

Opzet Toernooi

18:30 Patat Buffet
19:00 Nationaal toernooi
20:30 Prijsuitreiking
22:00 Afbouw

Deze opzet is voor nu onder voorbehoud. In februari wordt de definitieve opzet naar de team captains gemaild.

Op onze website vind je veel informatie (zie algemene informatie en voorwaarden).

Het aanmelden kan via de website www.apenkooitoernooi.nl.

Voor vragen kan je ons altijd mailen naar evenementen@hgvhengelo.nl

Veelgestelde vragen vind je terug in onze FQA.

Bekijk deze hier