Wat wordt er gespeeld?

Sportvereniging H.G.V. organiseert elk jaar een apenkooi toernooi in een schoolvakantie. We willen het apenkooi meer in het leven brengen en in de vakantie kinderen extra sportgelegenheid geven. De deelnemers kunnen een medaille en eventueel een beker verdienen. Er is s’middags een school competitie.

We spelen met de spelregels bedacht door de organisatie. Als team ben je de ene keer in het veld als tikker en de andere keer in het veld als loper. Met beide rollen kan je punten verdienen of verliezen. Na een aantal rondes volgt er een finaleronde en kan er een beker gewonnen worden! 

De spelregels vind je op www.apenkooitoernooi.nl

Voor wie?

De Apenkooi kampioenschappen zijn bedoeld voor alle leerlingen van groep 4 tot 8 van het basisonderwijs. Bij de Apenkooi kampioenschappen maken we gebruik van 2 categorieën, dit ten behoeve van de veiligheid van de deelnemers en voor een eerlijk verloop van de kampioenschappen. In de toekomst willen wij ook een 12+ toernooi organiseren. 

Categorieën:

– Groep 4, 5 & 6

– Groep 6, 7 & 8

De groepen staan gelijk aan de groepen in het basisonderwijs. Alle deelnemers uit het team dienen te voldoen aan de categorie waarin het team is ingeschreven. Uitzonderingen worden niet gemaakt, tenzij schriftelijk is overlegd met de organisatie. De organisatie mag hierin een bindend besluit nemen. 

Een team moet bestaan uit minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers én een coach. De coach moet tijdens het evenement aanwezig zijn om zijn/haar team te begeleiden en uiteraard te coachen. Tevens is deze persoon het aanspreekpunt voor het team. 

Opzet Toernooi

12:00 Schooltoernooi groep 4, 5 en  6
14:30 Prijs uitreiking
15:00 Schooltoernooi groep 6, 7 en 8
17:30 Prijsuitreiking

18:00 Patat Buffet 

Deze opzet is voor nu onder voorbehoud. In februari wordt de definitieve opzet naar de team captains gemaild. 

Op onze website vind je veel informatie (zie algemene informatie en voorwaarden). 

Het aanmelden kan via de website www.apenkooitoernooi.nl

Voor vragen kan je ons altijd mailen naar evenementen@hgvhengelo.nl

Veelgestelde vragen vind je terug in onze FQA.

Bekijk deze hier

Apenkooitoernooi 2024

Apenkooitoernooi 2023

Apenkooitoernooi 2022