foto 20191025_205035

Het toernooi is gratis voor basisscholen

Meld je aan via de website

Ga naar Aanmelden

Het Apenkooitoernooi

10 oktober 2020 te Hengelo

Schoolsporttoernooi

Het schoolsporttoernooi is voor kinderen uit groep 4 of 5 van alle basisscholen in Hengelo. Het school sporttoernooi zal op 10 oktober 2020 plaatsvinden. Het toernooi wordt georganiseerd in de OSG-sporthal. Teams van zes kinderen strijden tegen andere teams op een veilige, maar te gekke opstelling. Na vier minuten spelen heeft het team minstens zes minuten pauze. Geef je op door te mailen naar coordinator@hgvhengelo.nl.

Nationaal toernooi

Apenkooi voor volwassenen! Het andere deel is een nationaal apenkooi toernooi voor oudere jeugd en volwassenen. Teams uit het hele land kunnen zich inschrijven voor het evenement. Ook dit toernooi wordt op 10 oktober in de OSG-sporthal (Sloetsweg 155 in Hengelo) georganiseerd, maar dan 's avonds vanaf 19.00 uur. Geef je op in teams van zes personen via coordinator@hgvhengelo.nl! Kosten zijn 5 euro per deelnemer.

01

Schoolsporttoernooi

Het schoolsporttoernooi is voor kinderen uit groep 4 of 5 van alle basisscholen in Hengelo. Het school sporttoernooi gaat plaatsvinden op zaterdag 10 oktober van 14.00 tot 17.00 uur, in de herfstvakantie. Het toernooi wordt georganiseerd in de OSG-sporthal. Teams van zes kinderen strijden tegen andere teams op een veilige, maar te gekke opstelling. Na vier minuten spelen heeft het team minstens zes minuten pauze. Geef je op door te mailen naar coordinator@hgvhengelo.nl.

02

Nationaal toernooi

Het andere deel is een nationaal apenkooi toernooi voor oudere jeugd en volwassenen. Teams uit het hele land kunnen zich inschrijven voor het evenement. Ook dit toernooi vindt plaats op 10 oktober in de OSG sporthal (Sloetsweg 155 in Hengelo), maar dan 's avonds vanaf 19.00 uur. Geef je op in teams van zes personen via coordinator@hgvhengelo.nl! Kosten zijn 5 euro per deelnemer.

De tweede editie was geslaagd!

TERUGBLIK APENKOOI TOERNOOI 2019 HENGELO

Vrijdag 25 oktober 2019

Op vrijdag 25 oktober organiseerde sportvereniging H.G.V. voor de tweede keer het apenkooitoernooi. Dit maal nog wat groter dan vorig jaar. Naast het basisschooltoernooi voor groep 4-5, was er nu ook een nationaal toernooi, waar groepen uit heel Nederland aan mee konden doen. Dus ook volwassenen.
 
De dag werd afgetrapt met het jeugdtoernooi, waarin zeven fanatieke teams streden om de winst. De uitdagende, maar veilige opstelling in de sporthal van de OSG viel in de smaak bij de deelnemers. In elke ronde was er een tikkend team in het speelveld, dat vier minuten de tijd had om de lopers van twee andere teams te tikken. Het tikkende team verdiende een punt per getikte speler, maar verloor vijf punten als het zelf op de grond kwam. 
Rond het speelveld was voldoende ruimte voor publiek en kon er drinken en een versnapering gekocht worden, waardoor het ook langs de lijn al snel gezellig werd. Onder aanmoediging van het publiek bereikten de Brulapen, de Slingerapen en team Eimink 2 uiteindelijk de finale. 
In de finaleronde moesten deze teams nogmaals een ronde tikken om punten binnen te halen. Uiteindelijk namen de Brulapen van de Titus Brandsma de beker voor de eerste plaats mee naar huis. De tweede plek was voor de Slingerapen, eveneens van de Titusbrandsma en de derde plaats was voor team Eimink 2.
 
's Avonds was het de beurt aan de wat oudere teams. De deelnemers, varierend tussen de 11 en 30 jaar oud, speelden op een moeilijker speelveld. Ook hier werd er fanatiek gelopen en getikt door de teams. Na een spannende strijd kwam team Maze jumpers als winnaar naar voren, gevolgd door de Aardappelzakken. De derde plek was er voor Aapje7 van 't Schöppert.
Nu al zin om (weer) mee te doen? Sportvereniging H.G.V. gaat het toernooi opnieuw organiseren op 6 februari 2021.
file

Heb je vragen?

Contact opnemen kan via 06-17020877 of coordinator@hgvhengelo.nl